Møte 30. mai 2021

Møte på Grua søndag 30. mai 2021.

Mange i forsamlingen er nå vaksinert, kanskje derfor såpass mange våget seg ut i dag?

I alle fall var det godt å møtes, selv om stolene som vanlig var plassert i koronaavstand

 Menighetsmusikken ledet oss i sang, Jon Nettum hadde en åpningshilsen og Svein Godli ledet det hele.

Valentin Johansen talte, han sa at om det er noen som har vandret i mørket og skjult seg litt i det siste, så gjelder disse ordene til deg:

1.Joh. 1,9: Dersom vi bekjenner våre synder, er Han (Jesus) trofast og rettferdig så han tilgir oss syndene og renser oss for all urettferdighet.

1.Joh 2, 1-2: Dette skriver jeg for at dere ikke skal synde, men OM noen synder, så har vi en talsmann hos Faderen, Jesus Kristus, den rettferdige. Og han er en soning for syndene våre.

Ellers påpekte taleren Jesu ord «Kom til meg»:

Matt. 11, 28-29: Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel.

Ingen har angret at de kom til Jesus. Hvis man derimot vender ryggen til Jesus, så - - blir det ikke bra. Jfr. den rike mannen som hadde så mange gode gjerninger, men da Jesus ba ham om å selge alle tinga sine og gi pengene til de fattige, og så komme og følge ham, snudde han seg og gikk BEDRØVET bort, for han var meget rik.

Den som kommer til Jesus, får kjenne at byrden faller av.

Jesus har slettet ut vårt skyldbrev på korset, man går derfra med LETTHET.

Når Valentin selv hadde vært hos Jesus og blitt «åndet på», da følte han seg som en nyutnevnt general!

Peter, disippelen, fornektet Jesus. Sviktet. Etter at han hadde vært sammen med ham i 3 år. Peter gråt over seg selv, og mistet all frimodighet.

 Men Jesus gav ham ikke opp, men sendte en særlig hilsen til ham gjennom en av de andre. Og tok ham også til side og snakket ekstra med ham senere…

Gud har nåde å gi. Tred fram for nådens trone i kveld! Oppfordret Valentin.

Før bønnestunden sang Synnøve og John Eivind to nydelige sanger: «Du vet vel om at du er verdifull» og «Han er med meg på høyden, han er med meg i dalen» - på Ivars oppfordring, som akkompagnerte dem.

Bønn for hverandre til slutt.

Referert av Leikny S. Flathus.